Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

19 maart 2020

Nu het coronavirus (COVID-19) ook Nederland steeds meer in zijn greep krijgt, worden er vanuit het RIVM maatregelen genomen om verdere verspreiding te voorkomen. In Nederland is het RIVM de organisatie die alle informatie heeft en voor de voorlichting over het verloop en de aanpak in Nederland zorgt. Op dit moment heeft het indammen van het virus de hoogste prioriteit. De KNWU volgt de richtlijnen van het RIVM en draagt daarbij haar verantwoordelijkheid voor de wielersport. Lees hier wat de gevolgen zijn voor de Nederlandse wielersport. 

Gevolgen wielersport
Vanuit de Nederlandse regering en het RIVM is er een verbod gekomen op alle evenementen met meer dan 100 mensen. Naast dit verbod adviseert NOC*NSF de Nederlandse sport om alle sportevenementen waaronder competitie-, oefen-, en trainingswedstrijden af te gelasten. De KNWU volgt dit advies. Voor de Nederlandse wielersport houdt dit in dat alle wedstrijden, competities en andere wieleractiviteiten zijn afgelast. Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. De KNWU volgt hierin de overheid en roept ook op om alle andere club-bijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten af te gelasten.

Geen wieleractiviteiten tot en met 30 april (update 19 maart)
In overleg met de landelijke politie zijn alle wieleractiviteiten tot en met 30 april afgelast. Alle internationale wedstrijden zijn door de UCI tot en met april van de kalender gehaald.

Verplaatsen van wedstrijden op de kalender
Pas nadat de heropstart van de competitie bekend is, kan overgegaan worden tot het eventueel toekennen van nieuwe datums. We blijven deze situatie, in nauw overleg met de overheid, opvolgen en passen indien nodig de maatregelen aan als de situatie dat toelaat.

Meer informatie over COVID-19
Meer algemene informatie over COVID-19 vindt je op de website van het RIVM. Meer sportgerelateerde informatie over het virus vindt je op de website van NOC*NSF.

***********************************************************************************************************************************************************************************

Van: Monnie IJsebaert (MBZVL)

Beste allemaal,

Zie onderstaand schrijven. Je kunt en mag je al aanmelden later zien we wel hoe het wordt ingevuld.

Ik dien er wel bij te vermelden alleen aanmelden als men in het bezit is van een licentie volger.

Berry wil jij dit door zetten naar jullie leden de ZVVR.

Gr. Monnie

Van: Tom Gent-Wevelgem
Verzonden: dinsdag 14 januari 2020 17:40
Onderwerp: Gent-Wevelgem 2020

Vrienden van de moto en van de koers,

In de eerste plaats wil ik jullie zowel  in persoonlijke als in naam van de organisatie Gent-Wevelgem een spetterend 2020 toewensen !!!

Ook dit jaar zijn we met de organisatie zo gek om 7 wedstrijden ‘In Flanders Fields’ te organiseren.

Om het geheel nóg wat uitdagender te maken starten we dit jaar met vier wedstrijden in het centrum van Ieper.

Het belooft dan ook een drukke bedoening te worden in de Ieperse binnenstad … .

Om de veiligheid van de vier wedstrijden in lijn te garanderen zouden we ook dit jaar héél graag beroep doen op jullie organisatie.

Door de compleet nieuwe aanloop voor de vier wedstrijden zijn we momenteel nog volop in gesprek met de technische diensten van de betrokken gemeenten en zijn er nog een aantal onduidelijkheden naar te bezetten gevaarlijke punten.

Om maar te zeggen … het is momenteel nog even onmogelijk exacte aantallen op de verschillende wedstrijden te plaatsen.

Dit berichtje dan ook louter om te laten weten ‘dat we nog leven’ en we het immens zouden appreciëren mochten jullie zondag 29 maart 2020 met stip in de agenda plaatsen.

Analoog aan voorgaande editie worden de briefings op zondagmorgen ( voor sommigen héél vroeg ) gegeven.

Te leveren aantallen zullen normaal in de buurt liggen van de vorige edities.

Ik hoop binnen een weekje een exacte lijst te kunnen doorsturen.

Alvast bedankt !!!

Sportieve groeten,

TOM ILIANO

ORGANISATIE GENT-WEVELGEM NV

Groenestraat 44 -8560 Wevelgem

*************************************************************************************************************************************

Hoe de stikstofcrisis ook het Nederlandse wielrennen treft: